We kunnen weer tennissen!

10 mei 2020

Beste STB-ers,

Eindelijk goed nieuws voor de tennissers. Na de jeugd t/m 18 mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op.

Het advies in deze fase tot 1 juni is om vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder met 2 spelers toe te staan.

Dus tot nader order GEEN DUBBEL-TENNIS.

De KNLTB geeft het volgende antwoord op de vraag wat te doen als je met fysieke beperkingen niet in staat bent om te enkelen:

We streven ernaar om het dubbelen vanaf 1 juni weer mogelijk te maken, dit is afhankelijk van de situatie op de vereniging en de ontwikkeling van het COVID-19 virus. Tot die tijd kun je kijken naar andere opties. Hierbij kun je denken aan het enkelen op een halve baan waarbij de andere helft van de baan niet bespeeld mag worden of het nemen van tennisles waarbij de trainer verantwoordelijk is voor de 1.5 meter afstand en rekening kan houden met jouw fysieke beperkingen.

Vanaf maandag zijn 5 tennisbanen gereed om te tennissen. Wel zijn er een aantal regels waaraan we ons moeten houden:

Basisregels:

  • Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw gezin een van de volgende klachten heeft:
    neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak;
  • De sportkantine en het terras blijven gesloten. Het is derhalve NIET de bedoeling hier gebruik van te maken. Het toilet in de hal mag alleen in noodgevallen gebruikt worden en dient na gebruik schoongemaakt/gedesinfecteerd te worden door de gebruiker. Daarnaast voor gebruik ook zelf het toilet en wasbak schoonmaken/desinfecteren;
  • 2 spelers per baan. Dus geen dubbel-tennis;
  • De belangrijkste regels/maatregelen hangen ook op het bord bij de ingang tennispark.

Daarnaast is een toezichthouder voor de jeugd t/m 18 jaar verplicht. Er dient derhalve een ouder toezicht te houden als deze kinderen “vrij” tennissen.

Indien de jeugd wil tennissen en er is geen ouder als toezichthouder neem dan eerst contact op met onze corona- verantwoordelijke Marcel Dries (06-14 62 59 81) of Gerwin Bruns (06-29051984) om te kijken naar de mogelijkheden.

Trainingen

De jeugd en senioren tennislessen vinden plaats op de dinsdag van 15 tot 20 uur en de woensdag van 14 tot 21 uur. De banen 2 en 3 worden door de tennisleraren gebruikt en kunnen bij genoemde tijden niet recreatief worden gebruikt. Trainingen voor volwassenen kunnen ingepland worden met maximaal 4 spelers, de trainer houdt toezicht op het naleven van de richtlijnen.

KNLTB ledenpas

Deze pas wordt sinds vorig jaar niet meer jaarlijks verstrekt. Voor het afhangen van de banen willen wij jullie vragen deze pas hiervoor te gebruiken. De regels voor het afhangen zijn niet gewijzigd. Aangezien wij 2 tennisbanen minder hebben door het beachpark willen wij jullie vragen om goed de afhangregels op te volgen. Daarnaast is het op de dinsdag- en woensdagavond drukker doordat er dan ook 2 banen in gebruik zijn voor tennislessen.

Beachpark

Vanaf volgende week zijn ook de beachvelden gereed en zullen deze in eerste instantie worden ingericht als 2 beach handbalvelden. Ook beachhandbal heeft basisregels i.v.m. corona. Dus ook hier graag rekening houden met 1,5 meter afstand.

Aanspreekpunt

Marcel Dries is binnen onze vereniging; de corona-verantwoordelijke, telefoon 06-14625981. Bij afwezigheid of niet bereikbaar is Gerwin Bruns (voorzitter STB) ook bereikbaar,  telefoon 06-29051984.

Mochten jullie vragen, opmerkingen, ideeën hebben mail (info@stb-stadskanaal.nl) of bel ons.

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Tot op de tennisbaan,

Groet Bestuur STB

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?