Jeugdtennis

Tenniskids

Tennisvereniging STB krijgt steeds meer jeugdleden. Dit vinden wij een fantastische ontwikkeling. Om als vereniging de jeugdleden zoveel mogelijk te kunnen bieden, heeft de KNLTB het “concept” Tenniskids een aantal jaren geleden ontwikkeld. Met STB willen wij het aanbod van de KNLTB hierin
graag volgen. Onderstaand enige informatie over Tenniskids.

Nieuwsgierig naar Tenniskids? Hier lees je wat je moet weten.

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze
samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen. Bekijk ook de KNLTB-ouderfolder.

Benodigdheden

Voor Tenniskids heb je niet veel nodig.

Met een racket, sportschoenen en in sportieve kleding kun je zo de baan op. Geen racket? Geen nood, de meeste clubs hebben leenrackets op voorraad. Informeer er eens naar bij de trainer(ster). Ben je van plan nieuwe tennisschoenen aan te schaffen? Hou dan rekening met de ondergrond bij de tennisclub. Er zijn tennisschoenen te koop speciaal voor gravel, kunstgras of hardcourt.

Wedstrijdaanbod

Tenniskids betekent niet alleen uitdagende trainingen maar ook een gevarieerd wedstrijdaanbod: de World Tour. Lees alles over het Tenniskids-programma en de Worldtour rood, Worldtour oranje en Groene Competitie.

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke
speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren verenigingen vaak een Event of toernooi.